2010. febr. 2.

Kezdő tip-top tipegés

Ez az első bejegyzésem! Ugyan már rutinos blogger vagyok, évek óta blogolok, de máshol, máshogy, és főként teljesen más céllal. Még nem tudtam pontosan megfogalmazni hogy ennek a blognak mi is lesz a célja, de most újra megpróbálom:

Néhány hete elmerültem a kreatív blogok világában, és rá kellett jönnöm, hogy ez bizony egészen más világ, más közösség mint amiben eddig mozogtam. Nem kevésbé személyes, de egészen más tengely körül forog. Ezeket az embereket összefűzi az a hihetetlenül csodálatos adottság, hogy képesek valami gyönyörűt alkotni, a két kezük - és némi technika - segítségével, és ez engem hihetetlenül elbűvöl. Azt kell mondjam, teljesen bezsongtam! Blogról blogra jártam és szájtátva bámultam hogy milyen csodák keringenek a neten. Folyamatosan mentegettem a linkeket, mailben értekeztem édesanyámmal egy-egy csoda természetén... És irigykedtem, be kell vallanom. Mert én ugyan sok mindent tudok egy kicsit, de igazából semmihez sincs tehetségem. Szeretek varrogatni, főleg táskákat, maradékokból. Farmerből, kord miniszoknyából, ilyesmik. De ezek sem annyira precízek hogy igazán mutogatni akarnám őket. Kicsit tudok rajzolni is, de abban sem vagyok őstehetség. Ebbe bele kell nyugodni, nem mindenkit csókoltak homlokon születésekor a múzsák, viszont örülni kell annak, ha van a környezetében olyan, akit igen!
Az első akiről mesélni szeretnék, a bátyám. Az ő kreativitása egyébként egészen érdekes. Soha életében nem tudott pálcikaemberkénél bonyolultabbat rajzolni, viszont cigarettafóliából olyan elképesztő kis figurákat, szobrokat készít, hogy az valami hűha! Egészen bonyolultak is vannak, mint a sárkánnyal harcoló katonák és az éppen földet érő ejtőernyős. Majd készítek róla képeket :)
A másik pedig az édesanyám, aki rengetegsok mindenhez ért :) Köt, horgol, hímez, foltvarr, de most épp a gyöngy a nagy szerelem. Szőve, horgolva, fűzve, neki mindegy, rendületlenül, elképesztően szépen és hihetetlen tempóban kerülnek ki a keze alól az újabb és újabb gyöngyékszerek. Erről is lesznek majd képek, sőt, ez lesz a blog egyik alapja, hogy a sok érdekes imitt-amott talált dolog mellett bemutassam az ő újabbnál újabb kis gyönyörűségeit. Remélem lesz majd ugyanakkora örömmel nézegeti őket, mint én :)

Tehát, hogy visszakanyarodjak az elejére, és összefoglaljam, mi is a célom ezzel a bloggal: hogy gyűjtőhelyül szolgáljon annak a számtalan csodának amibe belebotlok és/vagy beleszeretek a neten, és hogy megoszthassam veletek azokat a kincseket amik a környezetemben születnek/születtek. A blog címe is ezért Én és Ők. Én, aki gyűjt, csodál, ámul, és Ők, akik alkotnak. Szépet és jót :)

7 megjegyzés:

  1. Ó, enyém a megtisztelő első kommentelő szerepe?:) Szívesen veszem, ha linkelsz, én is mentelek az olvasottaim körében!

    Ha tudok valamiben segíteni, csak szólj, kíváncsian várom a további bejegyzéseid!

    Isten hozott a kreatív bloggerek világában:)

    KicsiKató

    VálaszTörlés
  2. Szia és köszönöm!
    Addig nézegettem ma ezt a sok csodás blogot hogy hazafele beugrottam egy méteráru boltba anyagért egy megálmodott táskához. Kicsit félek, évek óta nem varrtam "komolyan" csak ilyen himi-humi "az se baj ha nem lesz jó" dolgokat :D De valahol el kell kezdeni :)

    VálaszTörlés
  3. Gratula az új bloghoz :) A másikra is kíváncsi lennék, ha nyilvános :)

    Nyugodtan kitehetsz, a megtiszteltetés az enyém :) Figyelemmel kísérlek én is, és szerénységed sokak számára példamutató lehetne. Másrészt a profizmusról: nem hivatásszerűen alkotunk (legtöbben), hanem a magunk és környezetünk örömére, így egyre gyakorlottabbak leszünk, ráadásul a szerelem is megmarad :) Szóval: üdv a klubban!

    VálaszTörlés
  4. Üdv a fedélzeten! :-)

    Nyugodtan kitehetsz, köszönöm szépen a megtiszteltetést!

    VálaszTörlés
  5. Szia! Én is köszönöm a kilinkelést... nagyon aranyosan írsz rólunk. :D És persze, üdv a klubban! Nehogy azt hidd, hogy sokáig maradsz nézelődő - itt minden(ki) FERTŐZŐ! :D

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Egyáltalán nem bánom, sőt inkább köszönöm, hogy kitettél! :)
    Sok sikert a bloghoz!

    VálaszTörlés