2010. márc. 26.

Sikerélmény :)

Mióta horgolok először sikerült lefordítanom angolból magyarra egy leírást és sikeresen meg is horgolnom azt :)
Addig-addig kutattam a neten négylevelű lóhere minta után, míg sikerült találnom egyet ami megfelelt az elképzelésemnek. Itt a leírás, a fordítás pedig:



Alapanyagok
Közepes vastagságú fonal
3.5ös horgolótű

Levél
Sor 1: 2 lsz, 2 kispálca a második lszbe a tűtől (2)
Sor 2: 1 lsz, fordulás, 2 kispálca a következő 2 kispálca (2 2)
Sor 3: 1 lsz, fordulás, 2 kispálca a következő kispálcába, kispálca a következő 2 kispálcába, 2 kispálca a következő kispálcába (2 1 1 2)
Sor 4: 1 lsz, fordulás, kispálca minden kispálcába a sor végéig: (6x1)
Sor 5: 1 lsz, fordulás, 2 kispálca a következő kispálcába, kispálca a következő 4 kispálcába, 2 kispálca a következő kispálcába (2 1 1 1 1 2=8)
Sor 6: 1 lsz, fordulás, kispálca  minden kispálcába 8 kispálcán keresztül (8 x1)
Sor 7: 1 lsz, fordulás, 1et átugrunk, [kispálca, félpálca, egyráhajtásos pálca]a következő kispálcába, [egyráhajtásos pálca, félpálca, kispálca] a következő kispálcába, hamis kispálca a következő kispálcába, 1 lsz, fordulás, egy szemet átugrunk, [kispálca, félpálca, egyráhajtásos pálca] a következő kispálcába, [egyráhajtásos pálca, félpálca, kispálca] a következő kispálcába, hamis kispálca a következő kispálcába, eldolgozzuk



A fentieket 4x megismételjük, így kapjuk meg a 4 levelet.

Szár
Sor 1: 18 lsz, egyráhajtásos pálca a 3. láncszembe, egyráhajtásos pálca a következő 2 lszbe, félpálca a következő 2 lsz, kispálca a következő 11 lszbe


A leveleket összekapcsoljuk és hozzákapcsoljuk a szárat is. Nem kifejezetten apró "virág"!


Nincs képem sem erről, sem az előző postban említettekről, mert bátyámék Amszterdamban vannak, és elvitték a fényképezőgépet :( De majd hétvégén fotózok :)

2010. márc. 25.

Játék Marcsinál

Aki valami hihetetlenül klassz dolgokat csinál :) Főleg a táskák tetszenek! Ráadásul nagyon jó fotói vannak! Ilyenkor mindig úgy irigykedek, én miért nem tudok ilyen szépen fényképezni? :(
A játékára ITT tudsz jelentkezni!

2010. márc. 24.

Helyzetjelentés és videó :)

Ma bementem a barátnőmék boltjába, ahol mindenféle csudás kézműves dolgokat fognak árulni :) Mármint nem alapanyagokat, hanem kész termékeket, többek között anyu gyöngy ékszereit és csuhétárgyait is :) Valamit... az én horgolásaimat :) Hajcsatban és kitűzőben egyeztünk meg, valamint "magábanvirág"-ban, ruhadíszítőnek. Két kitűző és egy hajcsat dísz már elkészült, csak csatom nincs még :) Remélem a héten megjön, és akkor hétvégén össze is tudom rakni :) A virágokat próbálom mellőzni, ezek az új kis cuccok fejből születtek :) Nagyon elégedett vagyok velük :D Önmagukban nem sokat adnak, de arra gondoltam, mi lenne ha gombokkal díszíteném őket... És nagyon bejött! Csuda jópofa gombokat sikerült szereznem (rövidáru bolt, meg itthon is találtam), most már csak horgolni kell ezerrel :)) Anyu teljesen el volt ájulva hogy mit "szerveztem" neki, pedig a barátnőm kérdezett meg futólag még hónapokkal ezelőtt, én csak egyszerűen nem felejtettem el :) Most izgulunk hogy hogy lesz, mint lesz, lesz-e kereslet. A bolt elvileg áprilisban nyit :)

Ezt a videót pedig egy barátosném mutatta, szerintem halálosan jópofa :D

2010. márc. 22.

Ahogy ígértem...

... jöjjön egy tavasz-köszöntő versike :)

A Tavasz éneke

Rügy fakadt a fán,
Tán végre vége lesz a Télnek.
Az ablakpárkányon verebek ülnek,
Csak csacsognak, örökké beszélnek...


Az ég már nem olyan jégszínű, mint volt.
Tudom, eljön végre a Tavasz.
Én elmegyek, ha megjött.
Tudom, te itt maradsz...


Örök ez a körforgás.
Te virulsz, míg dühöng a Tél,
A Tavasz maga pedig Én vagyok.
Mikor a természet éled,
Megyek világot látni,
De magamból egy részt mindig itt hagyok.



Mindig csak egy percre találkozhatunk!
Egy pillanat, Tavasz s Tél között.
Átölelsz, s kicsit összebújhatunk,
Olvadnak a téli hűs rögök.


Utánam majd a testes, bágyad Nyár jön,
S Ősz-apó fonja köré erős karjait.
Akkor lépsz újra e körforgásba,
S a föld átalussza a jég napjait...


S míg én alszom, te óvod álmomat.
S várom, mikor jut majd újabb perc nekünk...
A földben ott alszik velem egy hóvirág.
Egyetlen, féltve szeretett gyermekünk.

2010. márc. 21.

Visszatekintő

Sok minden történt az elmúlt időszakban, csak valahogy sosem jutottam oda, hogy írjak is.
Horgoltam a horgo-blogos jótékonykodásra egy blokkot, de valószínűleg nem lesz jó, mert csak 55%-ban pamut a fonal, a többi akril. Még nem mertem megkérdezni a csajoktól :/ Viszont ezen felbuzdulva vettem egy 100% pamut fonalat (jódrágán), és abból is elkezdtem horgolni egy blokkot. Szörnyű csalódás ért azonban: A bonyolultabb minták nem igazán mennek :/ Valószínűleg valami a számolással nem kóser nálam, meg van egy rész amit nem egészen értek, és csak tippeltem. Na de majd... Még van időm, nem? Huh :)
Aztán múlt hétvégén sütöttünk Limara-féle expressz croissant, nagyon finom lett :) Nagyon egyszerű megcsinálni, mindenkinek ajánlom!
Emellett egy csomó zongorakesztyű-mintát mentettem le a netről, bár már erősen tavaszodik, így nem hiszem hogy használnám már. Na de majd ősszel :) Már ha meg tudom horgolni :S

2010. márc. 17.

Boldog Szent patrik napot!

Ami ugyan ír ünnep, de... De én imádom Írországot, a zöldet, a lóherét, a guinesst (najó, azt csak "szeretem"), az ír szteppet (nézni). Így igenis megünneplem ezt a napot, legalább egy percre :) Úgyis mindig minden évben elfelejtem :P

És ha már horgolás, legyenek horgolt koboldok :)

2010. márc. 11.

Megváltozott!

... a blog kinézete. Nem, nem emiatt tűntem el bő egy hétre, csak sok volt nagyon a dolgom, most meg beteg vagyok :) A sablont Noritától kölcsönöztem, csodaszép háttereket csinál! A fejléc saját tákolmány :) Még szoknom kell, hogy minden átkerült a másik oldalra, de tetszik, nagyon :)
Horgoltam is, sokféléket bár nem olyan sokat mint időm engedte volna, de nagyon csábított a meleg takaró alatt heverészés a nagy tüsszögésben és köhögésben. Mindenesetre horgoltam egy blokkot a babatakarós projektbe, majd lesz még párja, csak valami bonyolultabbat is ki akarnék próbálni, de mindig elakadok ott, hogy "egy erp az 5 lsz-ből a 3.ba" AZ oké, az erp egyráhajtásos pálcát jelent, az lsz pedig láncszemet, ez nekem is megy, de mi az hogy az 5 láncszemből a 3.ba? Ezt nem bírom dekódolni, a szavak nem állnak össze képpé a fejemben :( A következő áldozatom a babos mintás négyszög néven futó blokk lesz, ha az se megy akkor nekiesek valami másnak :) Sajnos elég kevés a pamut fonalam, mert főleg akrilokat vettem :/ Hogy őszinte legyek, abban sem vagyok biztos, az pamut-e amiből ezt horgoltam. Azaz, olyan 90%os biztonsággal mondom, hogy az :) Mindenestre hétfőn bemegyek a rövidáru boltba és jól megnézem :)
Aztán horgoltam egy nagy csomó virágot. Elméletileg ugyanazon minta alapján (fejből) készóültek, ehhez képest lett belőle 4 és 6 szirmú virág is ( a minta 5 szirmú! :D ). Fura.
A sapkával sehogyse állok, nem is merek nagyon posztolni a horgo-blogra, milyen ciki hogy nyújtom ezt a sapit mint a rétestésztát, őszre se készül el :D Nah majd ma vagy holnap foglalkozom vele :)

2010. márc. 3.

Játék Cseresznyéslánynál

Itt is gratulálok neki, hogy ma egy éves a blogja :) Nagyon jópofa, színes és humoros dolgokat csinál süthető gyurmából és filcből! Gyertek ti is játszani hozzá! :)

 A szabályok: (a bejegyzést nyilván ne ide, hanem az ő blogjára írjátok!)

2010. márc. 2.

"Ön szerint mi ez, Mister Watson?" "Nem is tudom, Mister Holmes, talán egy virág?"

Igen ^^ Nyelvkinyújtós, némiképp anyázós negyed órámba kerül, de határozottan virág!
Elfér a tenyeremben, mégis marha boldog vagyok tőle :D
És nem úgy csináltam ahogy a leírásban van, mert úgy nem sikerült, így improvizáltam.
A színei mindazonáltal ocsmányak (mármint az összeállítás, önmagában mindkettő tetszik, főleg a kék!), ahogy megjön a fizu szaladok a rövidáru boltba fonalért. :)

 

 
A második kép a színhelyes :)

Nem csak a négylevelűt

Meséltem már, hogy nagyon szeretem a lóherét? Mert annyira zöld, olyan kis helyes a maga apró, szív alakú leveleivel. Ennek ellenére az égvilágon semmilyen lóherés cuccom nincs. Pedig mindig akartam, de aztán sose lett. Fura.

 

  

  

 

2010. márc. 1.

Tavaszváró

Még nem merem kitenni a versemet, azt ígérik az időjósok jön még hó :/ Pedig nagyon várom már a tavaszt én is!

 
Stephanie Pui-Mun Law: Potential
The first spark of life:
a murmur
a thought
a wish
a hope
maybes
might bes
the swelling of dreams
the thrill of potential tucked in a seed