2010. febr. 22.

Etsy-n nyáladzva

A végzetemet egyetlen szó jelentette: yarn. Ez az a szó, amit nem szabadott volna begépelnem az Etsy keresőjébe... Nyilván sokat dob egy fonal megítélésén (hisz vizuális lény az ember) az, hogy hogyan van fotózva, na de ezek, hát a nyálam elcsöppen, komolyan... Kb 0 Ft,- a jelenleg ilyesmire költhető pénzem, mégis elkezdtem átszámolgatni hogy mennyi is az magyar forintban... :D
 



  

  

  

  

  

  

  

 

  


 



 

Nah most legyen elég ennyi, mindenesetre az én szememnek nagyon jól estek most ezek a színek. 
Lehetne lassan tavasz :)
Ha kitavaszodott, akkor majd beteszek ide egy verset :)

Gondolatok a kreatívság áráról

Az előző poszt kapcsán jutott eszembe egy-két dolog. Én nyilván még soha nem árultam saját készítésű dolgokat, de édesanyám kapcsán valamennyire rálátok a dolgokra. Anyu nem Meskázik. Nem tetszik neki, nem érzi eléggé egyedinek oda a dolgait (mivel ezek nem saját tervek alapján készülnek, hanem ő is tanulja a készítésüket ), meg mit tudom én miért, de nem. Helyette mi egy Őrségi szatócsboltba szoktuk elküldeni a gyöngyékszereit és csuhédolgait eladásra. És itt vettünk észre egy szomorú törvényszerűséget: A többség, mindegy hogy a többi termék mennyire egyedi, szép, vagy igényes, azt veszi meg, ami olcsó. És az olcsó alatt tényleg azt értem, hogy 7-800 Ft-okat költenek maximum, pedig ezek nyaraló, kiránduló, pihenő emberek. Most nem akarok számokkal dobálózni, de mondjuk van egy szépen elkészített, swarovski kristályos karkötő 2500 Ft-ért, akkor az már olyan árkategória, amit nem tud egy mai átlag tinédzser megfizetni? Nem beszélve a felnőttekről! Jó, magamból indulok ki: ha tegnap a WAMP-on láttam volna olyan ékszert, ami nagyon tetszik, ennyiért megvettem volna. De nem, csak az megy, ami max egy ezres. Legjobban a csuhé csatt megy, és azt is nagyon olcsón adják, pedig zsűrizett termék... Engem ez úgy elszomorít. Nincs egy arany középút a szatócsbolt és a WAMP között?
(Azért halkan hozzátenném: behoztam ide a könyvtárba a munkatársaimnak megmutatni anyu ékszereit, és 7et azonnal megvettek. Ők nem sokallták, pedig nem vagyunk túlfizetve :) )

2010. febr. 21.

WAMP-oltunk

Hát ezt is megjártuk. Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban :) Nyilván az is sokat ront a WAMP megítélésén részemről, hogy vásárfia nélkül jöttem haza, de ez igazán nem az ő hibájuk - egyszerűen most nem telt ilyesmire. De valahogy eleve úgy éreztem, mintha ez az egész nem az átlagkeresetű magyar közönségnek szólna. Ami furcsa, mert egyedi, egyéni nem csak a gazdag ember lehet... vagyis így kéne hogy legyen. Nem azt mondom, hogy a tárgyak magukhoz képest drágák lettek volna. Pontosan tudom hogy az anyagár mellett benne van a munka - mivel ezek egyedi, kézzel készült dolgok (gondolom én!) - és ami legfontosabb: benne van az ötlet, hogy ezt még előtte soha senki nem csinálta meg így. Tehát az árak szerintem jól voltak belőve (körülbelül), csak valószínűleg a fizetésem nem volt ehhez hozzáigazítva :D De ezt meg ugye a főnökömmel beszéljem meg :)) Így mi kicsit inkább kiállításnak éltük meg a WAMP-ot, bár több olyan dolgot is láttunk, amit szívesen magammal hoztam volna (többnyire elég drága dolgokat, mint például kabát :D ). Végül csak egy alma alakú süti kiszúrót vett anyu, de legalább nem vásárfia nélkül tértünk haza :) Mellesleg az eladó férfiú nagyon kedves volt, és nagyon finom sütivel kínált meg minket :) Láttunk GomBoltot(a'la fércművek)  zsebrémmel és nyúllal, aztán PanyiZsuzsi ékszereket is, táskákat Mátrai Krisztától (alias Crix Design) és még sok-sok jópofa dolgot :) Összességében jól éreztem magam, csak kicsit zsúfolt volt a hely, és túl sok volt az olyan stand, ami abszolút nem fogott meg (de ez ugyebár egyéni ízlés kérdése) :D Itt van néhány kép, a teljesség igénye nélkül:

 
  
  
 Ez egy kiállítás része volt, de a többit elfelejtettem lefotózni, pedig voltak még nagyon jók :S
  
  
  
  
  
  

Aztán ma délután találkoztam pár barátommal, és miközben a rakoncátlan tincset próbáltam megrendszabályozni a fejem bal oldalán, eszembe jutott hogy a - mellesleg nagyon szép színű - hajcsatomat akár díszíthetném is valami horgolt dologgal, ha már most tanulok horgolni :) Ez a.. hmm... kifosztott madárfészek vagy megtiport rózsa? Nem tudok dönteni! Kicsit csigaházra is hajaz! Szóval ez lett végül a dologból (bevallom, virágnak indult, de időhiányban nem akartam előkaparni a könyvet, így próbáltam fejből valamit rittyenteni, hát nem sikerült. De a fonal se segített sokat :D ).
 

Tudom, semmi extra, de azért megmutatom :D

2010. febr. 19.

Játék lesz Krisztallitnál :)

És én is játszom, és titeket is erre buzdítalak, ugyanis egy csodaszépséges medált lehet nyerni :) Tavaszváró játék, így minél többen játszunk, annál előbb lehet tavasz ;)
Krisztallit tavaszváró játékára ITT jelentkezhetsz :)

Majdnem elfelejtettem!

Vasárnap WAMP! Megyünk anyuval, most leszek ott először :) Nagyon kíváncsi vagyok!

Fotóztam esmét :)

 
Na mi lehet ez? Miért mutogatja Insh a trikóit o_O?

 
Hmm, valami lapul itt!

 
Ja hogy horgolástartó! :D

Viccelődést félretéve, tegnapelőtt rájöttem, hogy nem célszerű csak úgy bedobni a táskámba a horgolást mert:
1. elkallódik a tű
2. Beleáll a kezembe a tű amikor zsepit keresek
3. összekoszolódhat a fonal!
Meg amúgy is épp turkáltam a szekrényben mikor kezembe akadt ez a tavaly turizott nyári top, amit soha nem hordtam - igazából nem jó rám, és bizonyos khm "mellkasi" adottságok miatt soha nem is lesz, nem is tudom miért vettem meg :D - és eszembe jutott milyen jópofa kis szatyrot lehetne belőle rittyenteni :) Mivel a varrógépünk még mindig a dokinál van, így kézzel öltögettem össze. Nem bír túl sokat a pántok rugalmassága miatt, de a fonalak súlyát még simán tűri :) 

 
Nekem nagyon tetszik, élvezettel pakolgatok bele :)
És akkor jöjjön a feketeleves... Hát nem sokat haladtam a horgolással, igaz csak napi max 1 órát foglalkoztam vele :/ Elsőnek egy piros valamit kezdtem el körkörösen horgolni (jobban bejön mint a vízszintes), próbálgattam rajta a különféle pálcákat

  
  
Nem tudom mennyire látszanak a pálcák, annyira nem vagyok magamtól elájulva :/ Bár állítólag nem is ilyen fonallal kellett volna elkezdenem horgolni, de ha egyszer ez tetszik?:)
 Ezt most pihentetem, egyrészt mert nagyon elkezdett befelé menni, és még csak most tanulom hogy ezt hogy akadályozhatnám meg, másrészt meg csak egy 3-as horgolótűm van, a többi nagyon pici, így egyszerre egy dolgot horgolok :) Mégpedig ezt:

 
Tudom, tudom, ez még nem igazán "valami", de erre nagyon odafigyelek (már 3x visszafejtettem -.-) mert sapit szeretnék belőle. A fonalat tegnap vettem Szentendrén egy rövidáru boltban, ahol fél órát csorgattam a nyálam,  de mivel messze még a fizetés, így csak egy gombolyagot vettem (és nem a mohairből :D).
Hát így állunk horgolásilag, lelkes vagyok és nem adom fel :)


2010. febr. 17.

"Drágám, megjöttem!"

Gondolom bődületes mennyiségű olvasóm már nagyon hiányolt az elmúlt pár napban :D Mindenesetre újra itt vagyok, sőt: el se tűntem! Csak kicsit lefoglalt hogy mindenféle horgolásról szóló oldalt nézegessek, ugyanis elkezdtem horgolni :) Eddig még kicsit érdekesen megy, na de majd belejövök :D Jah, és csatlakoztam egy horgoló közösséghez is, itten-e. Remélem sokat tanulhatok majd tőlük és jópofa dolgok kerülhetnek ki a kezeim körül :) Még csak 2 napja horgolok, de már most morgolódom h sosincs időm rá, miért is kell dolgozni, miért nem lehet naphosszat a tűt forgatni... Szeretnék minél hamarabb alkotni valamit ami tényleg tetszik, nem csak ráerőltetem a "hát ahhoz képest hogy most kezdtem, nem is rossz..." mert az azért lehangoló :) Most piros fonalból horgolok valamit, próbálgatom rajta a különböző pálcákat, még az is lehet hogy sapka lesz a vége :D

És akkor a képek, amiket ígértem. Sajnos nem lettek túl jók, még tanulom a fényképezőgép kezelését :) Valamiért mindig homályos lett :/ Komment nélkül, csak a képek, most nincs sok kedvem feliratozni :)